İlaçların tarihi geçmesin diye 1 günde 2 idam

İlaçların tarihi geçmesin diye 1 günde 2 idam

ABD'de 11 gün için 8 idam planladılar. İdamları sıklaştırmanın nedeni ise infazlarda kullanılan ilaçların zamanlarının geçmesi.

YÜKSEKOVA - ABD’nin Arkansas eyaletinde idamlarda kullanılan ilaçların son kullanma tarihinin geçmek üzere olması nedeniyle idamların sıkıştırılması planlandı. 2000 yılından sonra ilk kez bir günde 2 idam birden gerçekleştirildi. Ülkede 2000 yılından bu yana aynı günde birden fazla idam gerçekleşmemişti.

Tecavüz ve cinayetten hüküm giymiş olan Jack Jones ile Marcel Williams için yapılan son dakika itirazları da yüksek mahkemeden dönünce, Pazartesi akşamı her iki mahkumun da idam cezaları infaz edildi.

11 GÜNDE 8 İDAM PLANLADILAR

Arkansas Eyaleti’nde 11 gün içinde sekiz idam gerçekleşmesi planlanmıştı. İdamların iki haftadan kısa bir süreye sıkıştırılması ise cezaların infazında kullanılan ilaçların son kullanma tarihinin geçmek üzere olmasıydı. Jack Jones’un avukatları, müvekkillerinin midazolam adlı ilaca karşı dirençli olabileceğini, bu yüzden de acı dolu bir ölümle karşı karşıya kalabileceğini söyleyerek idam kararını temyize götürmüştü.

Marcel Williams’ın avukatlarıysa, yaklaşık 180 kilo olan müvekkillerinin damarını bulmanın güç olacağını belirterek cezaya itiraz etmişti. Jones, 1996’da Mary Phillips adlı kadına tecavüz edip ardından da mağduru boğarak öldürmekten, ayrıca Phillips’in 11 yaşındaki kızını da öldürmeye teşebbüsten hüküm giymişti.

Telif hakkıPHILLIPS AİLESİImage captionMary Phillips, Jack Jones tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmüştü. Williams ise Stacy Errickson adlı kadını kaçırıp, tecavüz edip öldürdüğü için 1997’de suçlu bulunmuştu. Williams’ın ayrıca iki kadını daha kaçırıp her ikisine de tecavüzden giydiği hükümler de bulunuyordu. (Kaynak: BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.