İkinci el araç fiyatları yeniden artmaya başladı

İkinci el araç fiyatları yeniden artmaya başladı

Yaklaşık yedi aydır fiyatları düşen ikinci el araçlarda ivme tersine döndü. Haziran 2023’ten itibaren yüzde 25 oranında gerileyen fiyatlar şubatta yüzde 3 arttı.

Faiz oranlarının piyasa koşullarından düşük olması insanları yatırım için sıfır otomobillere yönlendirmişti Bu dönemde satılan her 10 araçtan dördü spekülatif amaçlı alınmış ve ederinden çok yüksek fiyata ilana çıkarılmıştı.

Genel seçimlerden sonra faizin yükseltilmesiyle birlikte yatırım seçenekleri arttı. Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın altı ay ve 6 bin km sınırlaması, ikinci el aracın sıfırından yüksek fiyatla satılmasını engelledi. Böylece fiyatlar düşmeye yani normal seviyesine gelmeye başladı.

İkinci el araç fiyatlarında gerileme yedi aydır yüzde 25’leri buldu. Ocakta gerileme durdu, şubattaysa yeniden yukarı yönlü harekete geçerek yüzde 3 arttı.

Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın’a göre ‘makroekonomik faktörler’ nedeniyle kısa vadede ikinci el araçlarda daha fazla artış olabilir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.