İki kuruluş İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

İki kuruluş İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

Geçen hafta yapılan referandumda AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'nin kredi notu görünümü iki büyük kredi değerlendirme kuruluşunca daha düşürüldü.

Standard and Poor's (S&P), ülkenin kredi notunu en yüksek düzey olan AAA'dan iki alt seviye olan AA'ya indirdi.

S&P karara gerekçe olarak "Referandum sonucu İngiltere'nin, finansal sektör de dahil olmak üzere, ekonomik performansının kötüleşmesine neden olabilir" açıklamasını yaptı.

Fitch Ratings de AA+ olan kredi notunu AA'ya düşürdü. Fitch "Referandum sonrası yaşanan belirsizliğin, kısa vadeli gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinde ani bir yavaşlamaya neden olacağına inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Fitch ayrıca ülkenin orta vadeli büyümesinin de AB ile ticarete elverişli şartların değişmesi, göç ve yabancı yatırımlarlardaki azalma nedeniyle zayıf olacağını belirtti.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne referandum sonrası yaptığı ilk açıklamada İngiltere ekonomisinin gelişmeleri "güçlü bir konumda" karşılamaya hazır olduğunu söylemiş ancak ekonomide bazı "ayarlamalar" yapılması gerektiğini eklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.