İki isim darbe raporundan çıkarıldı

İki isim darbe raporundan çıkarıldı

15 Temmuz darbe komisyonu taslak raporundan, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu'nun isimleri çıkarıldı. Rapor geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Meclis 5 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan ön taslak raporda, Fethullah Gülen’in emriyle ANAP’a geçmekle suçlanan AK Partili iki siyasetçi Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu’ya dair bölüm taslak raporda yer almadı.

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem’in haberine göre, geçtiğmiz günlerde medyaya açıklanan taslak darbe raporunda iki siyasetçiye dair ön taslakta yer alan suçlamalar yoktu. Rapor, Çiçek ve Aksu’ya dair bölümü bir dönem Gülen’in sağ kolu olan ancak daha sonra cemaat aleyhine saf değiştiren Nurettin Veren’in “FETÖ” isimli kitaptan alıntılamıştı. Kitap ikiliyi, Gülen’in talimatı ile ANAP’ta siyaset yapmakla suçluyor.

İddiaya göre, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Ali Talip Özdemir, Gülen’e gelmişler ve ‘Hocam, siz DYP’ye yakınsınız… DYP’ye mi girelim, yoksa ANAP’a mı’ diye sormuşlar, Gülen’de kendilerine ANAP’a geçmelerini söylemişti.

İddialara yanıt veren Çiçek, “Bunlar deli saçması. ANAP kurulurken, DYP diye bir parti yoktu. Büyük Türkiye Partisi vardı, o zaman da ne Tansu Çiller ne de Özer Çiller söz konusuydu. Benim ANAP’ta siyaset yaptığım o yıllarda da Ali Talip Özdemir ortada yoktu. Neresini düzelteyim. Hayali hikâyeler rapora giriyorsa, bu raporu da zaafa uğratır, zayıflatır” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.