İHD, THİV ve MHD heyeti Yüksekova’da

İHD, THİV ve MHD heyeti Yüksekova’da

İHD, THİV ile MHD yetkililerin bulunduğu heyet incelemelerde bulunmak üzere sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova’ya geldi.

ZEKİ DARA – ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova’ya çeşitli heyetler gelmeye devam ediyor.

Daha önce HDP, DBP, DTK ve HDK eş başkan ve sözcülerin ziyaret etiği ilçeye bugün de aralarında İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan ve THİV  İstanbul Şube Temslicisi Ümit Efe ve Mezopotamya Hukukçular (MHD) yetkilerinin de bulunduğu bir heyet geldi.

İlk önce Yüksekova belediyesini ziyaret eden heyet Yüksekova Belediyesi eşbaşkan vekili Adile Kozay ile HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan ile görüştü.

i-1-20160604121747.jpg

78 gün süren sokağa çıkma yasağı ve yasağın kaldırılmasının ardından ilçede yaşananlar ile ilgili belediye eşbaşkan vekili Kozay ile Milletvekili Irmak’tan bilgi alan heyet temaslarına baro temsilciliği ve diğer kurumları ziyaret ederek devam edecek.

İnsan hakları kuruluşları yetkililerinden oluşan heyet yıkım yaşandığı mahallelere giderek buralarda incelemelerde yapacak. Heyetin daha sonra temaslarına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.