İhd 7. Olağan Genel Kongresi Yapıldı

İhd 7. Olağan Genel Kongresi Yapıldı

nsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde İHD'nin yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu toplantı salonunda yapılan İHD’nin 7. Olağan Genel Kongresi'ne Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Tacettin Sefalı, İHD Bölge temsilcisi Şevket Akdemir, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Eş başkanları Mustafa Miraz Çallı ve Mehtap Daşdan Demirel, BDP ve İHD'nin Yüksekova temsilcileri ile KURDÎ-DER, MEYADER, MAZLUMDER, Kızılay, KESK yöneticileri temsilcileri katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığı'na Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen divan üyeliklerine ise BDP İl Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer ve Kurdi-Der Hakkari Şube Başkanı Metin Kaçmaz getirildi. 

Divan seçiminin ardından, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Açılış konuşmasını yapan İHD Şube Başkanı İsmail Akbulut, diyalog sürecinin başarıya ulaşması için PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılması gerektiğine dikkat çekti. Akbulut, çözüm sürecinde hükümetin tutumunu eleştirdi. 

Toplantıda bir konuşma yapan İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ise İHD'nin çözüm süreci boyunca yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek, insan hakları kuruluşları olarak İHD ve Mazlum-Der'in görev ve sorumluluklarının önemine değindi. 

Konuşmaların ardından delegelerden gelen öneriler üzerine uzun süre insan hakları mücadelesi yürüten ve 1980 askeri darbesi sırasında gördüğü işkenceler nedeniyle sağlığından olarak yaşamını yitiren İHD eski Şube Başkanı Abdulhakim Demirer, İHD Hakkari Şube Onursal Başkanı olarak seçildi. Onur Belgesi BDP Hakkari İl Eş Başkanı M. Miraz Çallı tarafından Demirer'in torununa takdim edildi. 

Konuşmaların ardından çalışma raporlarının okunması ve oylamaya geçildi. Daha sonra İHD'nin yeni yönetim kurulu listesi belirlendi. 

İHD'nin yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine Muhyettin Önal, Ferzende Taş, Suleyman Ertuş, Sait Çağlayan, Kadri Özcaner, Mahmut Ceyhan ve İsmail Akbulut seçilirken yedek üyeliğe ise Remziye Yaşar, Nezaket Öztunç, A. Rahmi Bor, A. Haluk Duran, A. Kadir Garipgazioğlu, Muttalip Karaarslan ve İsmet Tülfen seçildi. 

2-200.jpg

1-320.jpg

3-128.jpg

4-057.jpg

5-028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum