Iğdır’da Yaralı Bulunan Leylek Tedavi Altına Alındı

Iğdır’da Yaralı Bulunan Leylek Tedavi Altına Alındı

Iğdır’ın Aralık ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı.

IĞDIR - Aralık ilçesine bağlı Aşağı Çamurlu köyünde vatandaşlar tarafından arazide kanadı kırık bir şekilde bulunan leylek, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğü, Av ve Yaban Hayatı Koruma Ekiplerince teslim alınarak tedavi altına alındı.

Köylülerin çağrısı üzerine bölgeye gelerek yaralı leyleğe ilk müdahaleyi yapan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim İbrahim Gültekin, yaptıkları ilk muayenede leyleğin sağ kanadında ve eklem bölgesinde tramvaya bağlı mikro düzeyde kırıkların mevcut olduğunu söyledi.

Hayvanın şok içerinde olduğunu ifade eden Gültekin, “Yaralı leyleğe, buradan götürüp merkezimizde ilk müdahaleyi yapacağız. Burada yapacağımız gerekli medikal tedavinin ardından, operaftik müdahale gerektiğinden Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Yaban Hayatı Koruma Merkezi'ne göndereceğiz” dedi.

Arazi sulamadan köye döndüğünde yaralı leyleği fark ettiğini anlatan Çamurlu köyü sakinlerinden M.Emin Türküz, “Baktım leylek bir kanadı düşmüş şekilde dolaşıyordu. Muhtemelen yaralı olduğunu düşündüm ve yaklaştım baktım ki uçar mı diye, uçamadı. Ben de yetkililerin numarasına ulaşarak buraya çağırdım. Kendileri geldiler sağ olsunlar tedavi edeceklermiş, bundan çok memnun oldum” diye konuştu.

Doğanın korunması gerektiğine inandığını ifade eden Türküz, leyleklerin Iğdır ve bu bölgenin bir parçası ve sembolü olduğuna vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.