Iğdır'da 2 kişi tutuklandı

Iğdır'da 2 kişi tutuklandı

Iğdır'ın gözaltına alınan ve aralarında belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının bulunduğu ile 14 kişiden 2'si tutuklandı.

Iğdır'ın Hoşhaber Beldesi'nde önceki gün askerler tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 12'si serbest bırakılırken, Iğdır Belediye Eşbaşkan Vekili Kasım Ağgün ve belediye çalışanı Oruç Akaslan "Örgüte finans sağlamak", "Yardım ve yatıklık yapmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ancak farklı bir dosyadan tutuklu bulunan ve dünkü tahliye olan Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam da yeniden tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.