İddia: Putin ve Erdoğan PYD konusunda anlaştı

İddia: Putin ve Erdoğan PYD konusunda anlaştı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suriye’de muhalifler ile rejim güçlerini bir araya getirecek ulusal kongreye PYD’nin katılmasını istemeyen Ankara’ya “O zaman kongreye PYD dışı Kürtler katılır” formülü önerdiği öne sürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara ziyaretinde öne çıkan konulardan biri de, Türkiye’nin PYD’nin katılımına karşı çıktığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ydi. İddiaya göre Putin Ankara’da, kongreye PYD dışındaki Kürt grupların katılımını önerdi.

Deutsche Welle Türkçe’nin Ankara’daki kaynaklara dayandırdığı habere göre Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde yeni bir formül önerdi. Kaynaklar, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin PYD dışındaki Kürtlerin katılımıyla toplanabileceği konusunda Erdoğan ile Putin’in hemfikir olduğunu savundu. İddiaya göre bu yöndeki öneriyi Putin dile getirdi, Erdoğan da bu mesaja yeşil ışık yaktı. Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin 2018 başlarında toplanması bekleniyor. (Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.