İçişleri Bakanı: “En iyi kaymakamlarımızı Cizre'ye, Sur'a vereceğiz”

İçişleri Bakanı: “En iyi kaymakamlarımızı Cizre'ye, Sur'a vereceğiz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaymakamlar Kararnamesi hazırladıkları bilgisini vererek, “En iyi kaymakamlarımızı Hani’ye, Sur’a, Mazıdağı’na, Cizre’ye vereceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlaması Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” kapanış toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Soylu, Avrupa Birliği (AB) sürecine değinerek, Türkiye’nin AB’ye yönelik ortaya koyduğu adımların dünya tarafından ve AB ülkeleri tarafından takip edildiğini kaydetti. Türkiye’nin farklı dönemlerde her türlü engellemelere rağmen AB’ye aday olma düşüncesinden vazgeçmediğini ifade eden Soylu, bunun Türkiye’nin hem siyasi bir projesi hem de Türkiye’nin bir gelecek vizyonu olduğunu dile getirdi.

Üst düzey yöneticilerle birlikte bir Kaymakamlar Kararnamesi hazırladıkları bilgisini veren Soylu, “En iyi kaymakamımızı Hani’ye, Sur’a, Mazıdağı’na, Cizre’ye vereceğiz” dedi. 

Soylu, "Demokrasiyi bir Truva atı olarak kullanıp demokrasi üzerinden bu ülkenin birliğine, kardeşliğine, kalkınmasına saldıranlara da müsaade etmeyeceğiz. Bize hiç kimse demokrasi dersi vermeye çalışmasın. Bu ülke demokrasiyi en hak eden ülkelerden bir tanesidir. Bir Başbakanını, Dışişleri Bakanını, Maliye Bakanını feda etmiş ama bundan hiçbir zaman ürkmemiş korkmamış, ‘muhtar bile olamazsın’ diyerek siyasi yasaklı hale getirenleri bu ülke demokrasi inadını ortaya koyarak Başbakan yapmış, Cumhurbaşkanı yapmış ve bütün dünyaya oy gücünün ne olduğunu ifade etmiş bir anlayışa sahiptir. Demokrasiyi bütün iliklerine kadar hissetmiş bir anlayışı ortaya koymuştur. Terör örgütünün maşası olarak kamu kaynaklarını yerel yönetimlerde, belediyelerde, bir takım kamu kurumlarını kullanarak ortaya koymaya çalışanlara müsamahakar olmayacağımızı herkes bilmelidir. Uçan uçaklara karşı, F-16’lara, tanklara karşı demokrasi ve hukukun dışında hiçbir güvenliğimiz söz konusu değildir. Türkiye iliklerine kadar demokrasiyi hak eden bir ülke” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.