Hüseyin Çelik: Baskılar sonuç vermez

Hüseyin Çelik: Baskılar sonuç vermez

AKP eski Sözcüsü Hüseyin Çelik, baskıların işe yaramayacağını belirterek, yaşanacak olan değişimi de, "Suyun önüne set çekerek akışını önleyemezsiniz" sözleriyle dile getirdi.

AKP eski Sözcüsü ve eski Bakan Hüseyin Çelik, Huseyincelik.net sitesinde yer alan ‘Yasaklar tarihimizden birkaç sayfa’ başlıklı yazıda şu ifadeler dikkat çekti:

Suyun önüne set çekerek akışını önleyemezsiniz. 

Set dolar, alttan üstten veya yandan taşar ve su yoluna devam eder. Kontrolsüz akan, mecrasından taşmış suya sel denir. Unutulmasın ki sel tahrip gücü en yüksek afetlerden biridir.

Ancak suyun önüne baraj veya gölet yapıp çok farklı ve faydalı amaçlar için onu kanalize edebilirsiniz. AK Parti, yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla mücadele etmek için kuruldu ve yasakları yara yara iktidar oldu.

Baskılar işe yaramaz

AK Parti iktidarı, asırlardır denenmiş ve hiç bir faydası görülmemiş yasaklara tevessül ve tenezzül bile etmemeli. Unutmayalım ki, 19. Yüzyılda bir işe yaramayan gazete ve gazeteci yasaklama faaliyeti, günümüzün internet çağında hiç bir anlam ifade etmez.

Her Periscope yayınının birer televizyon, her web sayfasının, her Facebook ve Twitter hesabının birer gazete olduğunu göz ardı etmeyelim.

İster sağ, ister sol, ister muhafazakar, ister şu veya bu uçta olsun, yayın organlarına ve oralarda yazıp çizenlere getirilen yasaklar ve her türlü engellemeler, oldum olası ters tepmiştir. Hiç kimse 12 Eylülcüler kadar sıkı yasakçı olamadı ama onların da akibeti ortadadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.