Hürriyet'te yazdı: Orhan Pamuk'u yayınlamalıydık

Hürriyet'te yazdı: Orhan Pamuk'u yayınlamalıydık

Hürriyet okur temsilcisi Bildirici, gazetesinin Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un referandumda 'hayır' dediği söyleşiyi yayımlamamasını eleştirdi. Bildirici, "Keşke yayınlanabilseydi" diye yazdı.

Hürriyet gazetesinin, Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un referandumda ‘Hayır’ oyu vereceğini söylediği söyleşinin ‘oto-sansürlenmesine’ bizzat Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici’den tepki geldi. Bildirici bugünkü köşesinde, “… keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayınlanabilseydi” dedi.

330’u akademisyen, 4 bin 464 kişinin görevden alındığı KHK’nın haberleştirilme biçimini kaleme aldığı makalesinde, Hürriyet’in tepkileri ve tartışmaları en çok veren gazete olduğunu savunup şöyle devam etti: “Habercilik refleksi de bunu gerektirirdi. Kamudan atılanların sayısının 121 bine yükseldiği, üniversiteden ihraç edilenlerin toplam sayısının 4 bini aştığı bu olağanüstü dönemde haberciliğin niteliğini yayınlanan kadar yayınlanmayan haberler de gösterir. O nedenle keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayınlanabilseydi.”

Bildirici, Türkiye’de basın özgürlüğü hakkında da şu yorumu yaptı: “İleride bu dönemin basın tarihini araştıracaklar da eminim yayınlanmayan (ya da yayınlanamayan) haberler için özel bir bölüm açacaklar. Bu bölüm bu dönemdeki basın özgürlüğünün durumunu anlamak açısından gösterge olacak.” (Kaynak: Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.