Hürriyet'te 'Temiz Eller operasyonu' iddiası!

Hürriyet'te 'Temiz Eller operasyonu' iddiası!

Hürriyet gazetesinde 'Temiz Eller' operasyonu yapılacağı, müfettişlerin de bu konuda çalışma başlattığı iddia edildi.

Hürriyet Gazetesi’nde ‘Temiz Eller’ operasyonu yapılacağı iddia edildi! Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nde Sedat Ergin’in yerine Fikret Bila’nın geldiğini hatırlatan Medyaradar yazarı ‘Keskin Kalem’in iddiasına göre, Bila 32 yıl sonra ‘denetçiliğini’ de Hürriyet’te gösterecek. Yazıda yer alan iddiaya göre Bila, “Hürriyet Gazetesi’ni kendi çıkarları için kullanan gazetecilerin varlığı konusundaki iddiaların araştırılması için bizzat Aydın Doğan ile görüştü.”

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Uzun konuşmalar yaptılar. İddiaların ne kadar ciddi olduğunu tespit etti ve bu yöndeki şüpheleri artınca bunu Aydın Doğan ile paylaşmaktan çekinmedi. Risk aldı ve Aydın Bey’den müfettiş istedi. ‘Bütün iddialar araştırılsın ki, bir daha bu tip rezillikler Hürriyet Gazetesi ve holdingin ismiyle anılmasın’ deme cesaretini gösterdi.”

Keskin Kalem, Hürriyet’te müfettişlerin de çalıştığını iddia ederek, “Hem de ne çalışma. İnsan Kaynakları kayıtları, kendilerine gazeteci diyen bir grup rezilin kişisel personel dosyaları, çıktıkları geziler, yazdıkları yazılar, yaptıkları haberler, aldıkları maaşlar hepsi mercek altında. Hem de ne mercek!.. Bazen mercek bazen dürbün…. O müfettişler şimdi derin bir araştırmanın içinde. Bütün bu araştırmanın odağında ise ‘bal tutan parmağını yalar” diye gezinen bazı çalışanlar ve onların ahlak dışı yollarla edindikleri malvarlığı var. O mal varlıklarını kimlerin nasıl edindiği konusunda zaten bir dönem o ekiple çalışan İzzet Çapa, iddiaları ortaya atmıştı” dedi.

YAZININ TAMAMI İÇİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.