Hürriyet’in iddiası: ‘İstifaya direnen’ başkanlara karşı iki yol gündemde

Hürriyet’in iddiası: ‘İstifaya direnen’ başkanlara karşı iki yol gündemde

AK Parti’nin istifaya direnen başkanları görevden almak için iki farklı yol üzerine tartıştığı öne sürüldü.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre başkanlık İçişleri Bakanlığı marifetiyle azledilebilir.

Ancak bu şekilde ortaya çıkması muhtemel yolsuzluk ve usülsüzlük tartışmalarından çekiniliyor.

Diğer bir yöntem ise başkanların ‘ilçe belediyeler ve belediye meclis üyeleri üzerinden etkisiz hale getirilmesi.’ Başkanların böylece ayrılmak zorunda kalacağı öngörülüyor.

‘Abiler devrede’

Öte yandan partide can sıkan bir diğer konuda Bursa, Ankara ve Balıkesir belediye başkanları.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerine rağmen henüz hiçbiri istifa etmiş değil.

Hürriyet’in haberinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un birlikte hareket edecekleri yönündeki iddialara karşın Gökçek’in istifasına kesin gözüyle bakıldığı ifade edildi.

Gökçek’in sürenin uzatılmasıyla ilgili taleplerinin partiden destek görmeyince bu hafta başında istifa edeceği iddia ediliyor.

Gökçek’in son bir kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşme beklentisini halen sürdürdüğü ancak cumhurbaşkanlığında bu yönde bir adım atılmayacağı öne sürülüyor.

Ayrıca Balıkesir ve Bursa belediye başkanlarının direndiği, ikiliyi ikna etmek için partide ilişkilerinin iyi olduğu ve ‘abi’pozisyonunda bazı isimlerin devreye sokularak ikna edilmeye çalışıldıkları iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.