Humus'un kontrolü tamamen Esad'da

Humus'un kontrolü tamamen Esad'da

Suriye'de silahlı isyancılar Humus kentini tamamen boşalttı. Yaklaşık 3 bin kişi, Türkiye sınırındaki İdlib ve Cerablus'a tahliye ediliyor.

Suriye hükümeti, stratejik önem taşıyan Humus kentinin kontrolünün tamamen orduya geçtiğini duyurdu. Silahlı isyancıların, hükümetle yapılan anlaşma kapsamında kentte kontrol ettikleri son bölge olan El Wair’i tamamen boşalttığı belirtildi.

Hükümet yetkililerinin açıklamasına göre, El Wair’den son olarak 700 isyancı ve ailelerinden oluşan 3 bin kişi otobüslerle tahliye edildi. Humus Valisi Talal Barazi de, “Humus kenti silahlardan ve militanlardan tamamen temizlendi” açıklaması yaptı.

Anlaşma kapsamında kenti terk eden isyancıların birçoğunun Türkiye sınırında, isyancıların kontrolünde bulunan İdlib’e gittiği belirtiliyor. Bazıları da TSK destekli ÖSO’nun kontrolündeki Cerablus’a gidecek.

İki uıl boyu hükümet kuşatması altında kalan Humus’un büyük bölümü 2014’te ordu kontrolüne geçmişti. Son tahliye operasyonlarıysa Rusya’nın arabuluculuğunda yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.