Hükümet HDP'li vekiller ile görüşmüyor

Hükümet HDP'li vekiller ile görüşmüyor

Cizre'deki yaralıların hastaneye kaldırılması için acil görüşme talebi ile İçişleri Bakanlığı'na giden HDP'li vekiller, muhatap bulamadı. Bakanlık'ta bekleyen HDP'li vekiller, yaralılar hastaneye kaldırılmadığı sürece ayrılmayacaklarını bildirdi.

HDP milletvekillerinden oluşan heyet, Cizre'de devlet güçleri tarafından yaralanan yurttaşların hastaneye kaldırılmasına izin verilmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na acil görüşme talebiyle gitti. Bakanlık'ta görüşmek için muhatap bulamayan HDP'li vekillerden Behçet Yıldırım, Hişyar Özsoy, Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş ve Sibel Yiğitalp'ın bekleyişi sürüyor.

'Sonuç alana kadar bekleyeceğiz'

Bakanlık'ta bekleyen HDP'li vekiller ile hiç bir hükümet yetkilisi görüşmezken, HDP İstabul Milletvekili Hüda Kaya, "Yaralılar hastaneye kaldırılmayana kadar buradan gitmeyeceğiz, bekleyeceğiz. Şuan Bakanlık'ta hiç kimsenin olmadığı söylenilerek, bizim ile bir görüşme yapılmak istenilmiyor. Ancak biz sonuç alana kadar bekleyeceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.