Hrant Dink'siz 10 yıl

Hrant Dink'siz 10 yıl

Hrant Dink ölümünün 10.yılında anılıyor. Etkinlik Cezayir Toplantı Salonu'nda yapılacak.

13 Ocak 2007 yılında bir suikast sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink, arkadaşları ve sevenleri tarafından anılıyor.

13 Ocak Cuma günü saat 19:00’da Cezayir Toplantı salonunda yapılacak etkinlikte Ferhat Kentel, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Tatyos Bebek konuşmacı olarak katılacak. Etkinliğin moderatörlüğünü Nuran Yüce yapacak. Etkinliğin düzenleyicileri Antikapitalistler ve DurDe Platformu basın bildirisinde şunları söyledi:

“Bugün mahkemelerde gelinen nokta, devletin cinayetten en az bir yıl önceden haberdar olduğunun ortaya çıkmış olması. Davalarda suçu birbirinin üstüne atan kamu görevlileri; hükümetin siyasi konjonktüre göre suçlamaya çalıştığı farklı kesimlere rağmen 10 yıldır arkadaşımızın katillerinin yargılanıp hak ettikleri cezaları almalarını sağlamak için hala somut bir adım atılmadı. Biz davayı takip etmeye devam edeceğiz.

Dink cinayeti, Türkiye devletinin kuruluşundaki milli mutabakatın, bugün “yerli ve milli” diye anılan zihniyetin sonuçlarından sadece biri. devlet katındaki bu duruma karşı, biz, Dink öldürüldükten sonra “Hepimiz Ermeniyiz” diyerek sokaklara çıkan, Her 19 Ocak’ta Agos önünde buluşan binlerce kişi ırkçılığa karşı mücadelemize devam ediyoruz.

13 Ocak Cuma günü, Hrant’sız geçirdiğimiz 10. yılın sonunda, davada ve adalet mücadelesinde ne durumda olduğumuzu, bundan sonra neler yapabileceğimizi tartışacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.