Hollande, Peres İle Görüştü

Hollande, Peres İle Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda, Nobel Barış Ödülü sahibi İsrail’in eski Başbakanı Şimon Peres ile görüştü.

İsrail’in eski Başbakanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi 92 yaşındaki Şimon Peres, dün Paris UNESCO’da Barış mutabakatı imzaladı. Peres akşam saatlerinde ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Hollande, Paris ve Brüksel’deki kanlı saldırıları ele aldıklarını belirterek, “Barışı aradığımız şu günlerde Nobel Barış Ödülü sahibi eski bir devlet başkanı olan Peres, UNESCO’da barış üzerine bir mutabakat imzaladı” dedi.

Kısa bir açıklama yapan İsrail Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise “Demokrasi herkes içindir, İsrail terörizm konusunda deneyimlerini Avrupa’yla paylaşmalıdır. Biz aynı ailedeniz“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.