Hollande: Bizde de OHAL var ama...

Hollande: Bizde de OHAL var ama...

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin OHAL uygulamasına rağmen insanlığın ortak ilkelerine saygı duyarak hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmekten vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin OHAL uygulamasının devam ettiği ülke olarak örnek gösterdiği Fransa'nın Cumhurbaşkanı François Hollande, OHAL'in hukuk devleti olmanın gerekliliklerini engellememesi gerektiğini ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin konuğu olarak Fransa'nın Avrupa Konseyi ve diğer Avrupa kurumları ile olan ilişkilerine değinen Hollande, "Türkiye 15 Temmuz gecesi bir darbe yaşadı. OHAL ilanına rağmen hepimizi birleştiren ortak ilkelere saygı duymak, hukuk devletinin gereğini yerine getirmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Hollande, ülkesindeki OHAL çerçevesinde ev aramalarının yapılabildiğini, evden çıkış yasağı konulduğunu belirtirken, "Ama bunlar ancak hakim kararıyla ve parlamentonun denetiminde yapılabiliyor. Bundan en kısa zamanda çıkmaya çalışıyoruz; sürekli olamaz" dedi.

'TÜRKİYE'NİN SURİYE MESELESİNDEKİ ROLÜ ÖNEMLİ'

Türkiye'nin Suriye krizinin çözümü için önemli planları olduğunu ve ayrıca sığınmacı krizi için de elinden geleni yaptığını ifade eden Hollande, 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok ciddi bir durum yaşadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.