Hollanda'da tedavi amaçlı esrar yetiştirmeye izin

Hollanda'da tedavi amaçlı esrar yetiştirmeye izin

Hollanda'nın Tilburg kentinde, bazı hastaların evlerinde tedavi amaçlı esrar yetiştirmesine izin verilecek.

Belediye Başkanı Peter Nordanus, tıbbi olarak esrar kullanması gerektiğini belgeleyenlere, polis ve sosyal konut kiralayan büroların sorun çıkarmayacağını söyledi.

Bu karar, Tıbbi Esrar Kullanan Hastalar Grubu (PGMCG) adlı derneğin başvurusu üzerine alındı. Dernek başkanı Marian Hutten'e göre, bu karar, esrar kullanmak zorunda olan hastalar açısından büyük bir atılım.

Hollanda'da, esrarın ana maddesi olan Hint kenevirinin, 5 kökten fazla olmamak koşuluyla evlerde yetiştirilmesine göz yumuluyor. Hoşgörü yasası kapsamında "kendi ihtiyacı için" 5 kökten az esrar yetiştirenlere ceza verilmiyor.

Ancak son yıllarda kaçak esrar üretimi konusunda sıkça gündeme helen Tilburg ve benzer durumdaki şehirlerde, evde yetiştirilen esrarın ticari amaçla kullanıldığının belirlenmesi üzerine, sıkı önlemler getirildi.

Savcılık izniyle enerji şirketlerine evde esrar yetiştirenlerin elektriğini kesme, sosyal konutları kiralayan bürolara da bu kişileri evden atma yetkisi verildi.

Marian Hutten, bu nedenle bir çok hastanın evinden çıkarıldığını ve bir çok çirkin davranışla karşı karşıya kaldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.