Hollanda: Wilders'in seçim vaadi 'camileri kapatmak'

Hollanda: Wilders'in seçim vaadi 'camileri kapatmak'

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV), Mart 2017 seçimlerini kazanması durumunda ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatacağını açıklaması tartışma yarattı.

Başbakan Mark Rutte, aşırı sağcı partinin seçim bildirgesinin, "hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit" olduğunu söyledi.

Kamuoyu yoklamalarına göre birinci parti olan Geert Wilders liderliğindeki PVV, seçim bildirgesini geçen hafta açıkladı.

Bir A4 kağıdına sığan "Hollanda bizimdir, bizim kalacak" başlıklı PVV seçim bildirgesinde, öncelik "İslamileşmenin durdurulmasına" verildi.

Bildirgede, Hollanda'daki bütün cami ve İslam okullarının kapatılacağı, kamusal alanda başörtüsü ve diğer İslami simgelerin yasaklanacağı vurgulandı.

"Müslüman mülteciye sınırlar kapatılacak"

Bildirgeye göre, PVV'nin iktidar olması durumunda sınırları kapatılarak, İslam ülkelerinden mülteci akımı önlenecek. Çifte vatandaşlığa sahip suçlular derhal sınır dışı edilecek. Hollanda'nın AB üyeliğinden ayrılması sağlanacak.

Aşırı sağcı parti, kültür ve sanata parasal desteğin kesilmesini, asker ve polise fazladan bütçe ayrılmasını da programına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.