Hilvan'da çiftçiler yol kapattı

Hilvan'da çiftçiler yol kapattı

Urfa'nın Hilvan ilçesinde çiftçiler, tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarını ve yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için yol kapattı.

URFA - Hilvan'a bağlı mahallelerde geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan vatandaşlar, tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının yüksek olmasını ve yaşanan elektrik kesintilerini protesto ederek, Diyarbakır-Hilvan karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Çiftçilerin eylem yapacağını duyan güvenlik güçleri ise eylemin yapılacağı alana gelerek güvenlik önlemleri aldı. Karayolunu trafiğe kapatan çiftçiler, geçen sürücülere ise tepki gösterdi. Sürücüler ile çiftçiler arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, jandarma ekipleri olaya müdahale etti.

Hilvan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları ise eylem yerinde bulunan araçların plakalarını not ederek bilgi topladı. Durumu fark eden çiftçiler polis memurlarına tepki gösterdi. Diyarbakır-Hilvan karayolunu çift taraflı olarak kapatan çiftçilerin eylem yaptığı haberini alan İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ise olay yerine gelerek sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından çiftçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Hilvan'da çiftçiler yol kapattı

Hilvan'da çiftçiler yol kapattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.