Hillsborough felaketi: Polis sorumlu, taraftar suçsuz

Hillsborough felaketi: Polis sorumlu, taraftar suçsuz

Hillsborough Stadyumu'nda 1989 yılında 96 futbol taraftarının ezilerek ölmesiyle sonuçlanan felaketle ilgili soruşturma, polisin sorumluluğunun tescili ve Liverpool taraftarlarının aklanmasıyla sonuçlandı.

15 Nisan 1989'da Sheffield'daki Hillsborough Stadyumu'nda Liverpool ile Nottingham Forest takımları arasında oynanan Federasyon Kupası yarı final maçında yaşanan panik sırasında, 96 Liverpool taraftarı ezilerek ölmüş, 766 kişi de yaralanmıştı.

Jüri üyeleri bu felakete polisin hatasının yol açmış ya da katkıda bulunmuş olduğu sonucuna vardı.

Polisin 27 yıl önce yaşanan olay sırasında, bu tür olaylarda uygulanan acil önlemleri almakta geciktiği, bu yüzden ambulansların gelişinin de geciktiği kaydedildi.

Soruşturma Liverpool taraftarlarının, çok sayıda insanın ezilmesiyle sonuçlanan bu panikte sorumluluğu olup olmadığı sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.

Ailelerin sevinci

Olayda taraflarların "cinayete kurban gittiği" kararı açıklandığında ölenlerin yakınlarının sevinç içinde kucaklaştıkları ve kararı kutladıkları görüldü.

Aileler adına yapılan açıklamada, jürinin vardığı sonuçların taraftar ailelerinin uzun adalet mücadelesini tamamen haklı çıkardığı kaydedildi.

Aileler bu süreç içinde polisin, taraftarları sorumlu göstererek kendi sorumluluğunu örtmeye çalıştığını savunuyorlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.