HGS okumadı 52 bin lira ceza yedi

HGS okumadı 52 bin lira ceza yedi

Samsunlu otobüs işletmecileri HGS kartlarına para yatırdıkları halde köprü geçişlerinde kartların okunmadığını ve bu nedenle de yüklü miktarda ceza aldıklarını belirttiler.

Samsun'un Alaçam ilçesinde otobüs işletmecileri ve şoförler Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartlarına para yatırdıkları halde köprü geçişlerinde kartlarının düzgün okunmadığını, yetersiz bakiye olarak gösterdiğini ve bu nedenle yüklü miktarda para cezasına çarptırıldıklarını söylediler.Şoförler adına açıklama yapan Coşkun Uyar, “Aracımız gişelerden geçtikten sonra mesaj geliyor. ‘Bakiyeniz yetersiz’ diye. Oysaki kart yüklü. Bu durumdan mağduruz” dedi.

Çoşkun Uyar şöyle devam etti: "Aracımı 9. ayın 30'unda sattım. Satış esnasında devir verebilmem için maliyeyle ilgili 3 bin lira borç çıktı. Tereddütsüz ödedik. Arabamın satışını verdim fakat 10 gün öncesinde elime gelen tebligatla şoke oldum. 2014 yılına ait 52 bin lira para cezası ‘kaçak HGS ihlali’ adı altında ceza geldi. Şoför esnafı olarak bu paraları bir araya getirip ödemek mümkün değil. Psikolojim de bozuldu. Dolayısıyla can taşıyoruz, yola da gidemiyoruz, çalışamıyoruz mağdur durumdayız. Bu mağduriyetimizin gerek PTT HGS Müdürlüğü tarafından gerekse Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir şekilde düzeltilerek şoför esnafının mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.”

Mağdur olan otobüs işletmecisi Ahmet Öskan ise “HGS tarafından şahsıma 6 bin 400 lira trafik cezası geldi. Elimde yatırmış olduğum makbuzlar var. Dekontlarım elimdedir. Bu cezaların iptal edilmesi için kendilerine mail yoluyla faksla, telefonla ulaşmak istedik ama ne yanıt alabildik ne de ulaşabildik” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.