HESOB Başkanı Muharrem Tekin: 11 yıldır Güzeldere Tüneli bitirilemedi

HESOB Başkanı Muharrem Tekin: 11 yıldır Güzeldere Tüneli bitirilemedi

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari-Van karayolu üzerinde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan çığ felaketine değindi. Tekin, yıllardır bitmeyen yol çalışmalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Muharrem Tekin, paylaşımında ilk olarak hayatını kaybeden yurttaşa başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Hakkari yolu üzerinde yıllardır bitmeyen yol çalışmalara tepki gösteren Tekin, “Hakkari’den tutun Van Güzeldere Geçidine kadar bu yol tam bir ÖLÜM YOLU” dedi.

Yollarda hiçbir önlemin alınmadığı vurgulayan Tekin’in paylaşımı şöyle:

“Yıllardır çağrı yapıyoruz. Her platformda dile getiriyoruz. Valiler, KGM ve her dönemin Ulaştırma Bakanına kadar rapor halinde, masalarına oturarak sözlü bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bir kez daha sesleniyoruz. Hakkari’ye üvey evlat muamelesi yapmayın. Coğrafyanın kaderi değil, ihmalkarlıktır bizleri bu yollarda öldüren.

Türkiye’nin her yerine büyük tüneller, viyadükler, köprüler, otoyollar yapılıyor ama Hakkari-Van Karayolunda 11 yıldır 3 km Güzeldere Tüneli bitirilemedi. Hakkari’nin Derecik İlçesinden tutun Yeniköprü’ye kadar, Çukurca’dan tutun Hakkari Merkeze kadar ve Hakkari’den tutun Van Güzeldere Geçidine kadar bu yol tam bir ÖLÜM YOLU…

 Hakkari’nin bu yollarında yıllardır heyelan, çığ ve yola düşen büyük kaya parçalarından onlarca canımızı yitirdik. Ne yapıldı, herhangi bir önlem alındı mı? Tabiki hayır. Yeniköprü mevkiinde ve Çukurca yolunda aylardır heyelan düşüyor, neredeyse her gün oralardan geçen insanların üzerine yağmur gibi kayalar düşüyor. İnsanlar öylece kaderine terk edilmiş durumda. Önlem almak için daha kaç canın ölmesi gerekir.

Şimdi soruyoruz..

11 Yıldır tamamlanamayan Güzeldere Tünelini ne zaman bitirmeyi ve hizmete sokmayı düşünüyorsunuz?

Yüksekova-Yeniköprü arasında yapımı devam eden ve Ulaştırma Bakanı tarafından “ışık görüldü” merasimi yapılan tüneller ne zaman tamamlanacak?

Tüneller faaliyete geçene kadar Yeniköprü mevkiinde alternatif bir geçiş düşünülüyor mu yoksa insanların üzerine kayalar düşmeye devam mı edecek?

Yola yağmur gibi kayaların düştüğü Çukurca yoluna bir çözüm düşünülüyor mu?

Yolların kapanmasına ve can kaybına neden olan çığ bölgelerine çığ tünelleri yapılacak mı?

Büyük tonajlı araçların da sık kullandığı ve sık sık çökmelerin yaşandığı Yüksekova-Şemdinli ve Şemdinli-Derecik Karayolunda genişletme çalışmaları olacak mı?

Özellikle seçim dönemlerinde Hakkari’yi ziyaret eden siyasetçiler, bakanlar, bölge halkını anlamanız için Hakkari’de karayollarını kullanmayı düşünüyor musunuz?

Sahi siz bu yollardan hiç geçtiniz mi?…"

 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum