'Herkes korkuyor, biz buradayız'

'Herkes korkuyor, biz buradayız'

"Şike Kumpası" davasına verilen arada konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF, Beşiktaş ve diğer kulüpleri eleştirdi.

 “Şike Kumpası” davasının ilk celsesi Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonunda görüldü.

İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın öğleden önceki bölümde sanık, müşteki ve mağdurların kimlik tespiti yapıldı. Öğleden sonra ise bazı sanıkların talepleri değerlendirilerek ara kara verildi. Daha sonra ise iddianame özetlenerek okunmaya başladı. Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, iddianamenin okunmasına yarın devam edileceğini belirterek duruşmayı erteledi.

‘DEMOKLES’İN KILICI GİBİ TEPEMİZDE DURUYOR’

Duruşmaya verilen arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gazetecilere açıklama Yargıtay’ın artık karar vermesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Biz Fenerbahçe için ne söz vermişsek yapmaya hazırız. Belki de Yargıtay kararı çıkmadan da karar vereceğiz artık o noktaya geldik. Demokles’in kılıcı gibi kafamızda duruyor” şeklinde konuştu.

Şike operasyonunu FETÖ’nün yaptığını o dönem dile getirdiklerini hatırlatan Yıldırım, “Biz bunları söylerken gülüyorlardı. O gün Metris’te olan insanlar da buraya tayin olmuşlar. Onlarla da konuştuk. ‘Geldiğin gün söyledin. Giderken yine söyledin’ diyorlar. Hep söyledik biz bunu, ama herkes bunu algılayamadı. Zaman içerisinde gördük ve 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlığa götürecek bir hadise içinde hepimiz bir süreç yaşadık” dedi.

2011’deki Şike Davası ile Fenerbahçe’nin ve kendisinin ele geçirilmek istendiğini belirten Yıldırım, “2011’deki bu hadise Türk Futboluna darbe vurmadı mı? Nerede Futbol Federasyonu?” diye sordu.

‘BEŞİKTAŞ NEREDE?’

Yıldırım, “Bakın biz korkmuyoruz. Fenerbahçe yöneticileri, bizimle beraber suçlananlar, aslanlar gibi bugün bu salona geldi. Burada duruyorlar. Hepsi de gereken cevabı onlar bir şey söyleyince veriyorlar. Nerede kulüpler? Nerede Kulüpler Birliği? Siz bunlardan şikayet ediyorsanız. Bunların bu ülkeyi karanlığa götürdüğüne inanıyorsanız, geleceksiniz burada suçlamanızı yapacaksınız. Onlara karşı haklılığınızı ispat edeceksiniz. Herkes korkuyor, kaçıyor. Ama biz sonuna kadar buradayız” şeklinde konuştu.

“Bu tüm Türkiye’nin davasıdır” diyen Aziz Yıldırım, “Tüm liglerdeki Bütün kulüpler, kime bulaştırılmak istenmişse, basın mensubu, hakem kim varsa gelip bu davada taraf olmalı. Kaçmasınlar, korkmasınlar. Herkes ümit ediyor ki yarın bunlar yine bir şey olur diye. Bunlar, bir daha bir şey olmazlar” dedi.

Yıldırım, “Beşiktaş Kulübü nerede? Bizim eteğimize dantel yapmışlardı onları. Süs yapmışlardı. Neredeler? Neden şikâyetçi olmuyorlar? Gelin şikâyetçi olun. Kaçıyorlar. Gelecekler şikayetleri varsa yapacaklar. Yoksa o zaman susacaklar. O zaman şike yapıp yapmama konusunda haklılığını savunamazsın o zaman. Sen şike yaptın. Korkuyorsun” ifadelerini kullandı.

Yıldırım açıklamasının ardından Silivri’den ayrıldı.

REDDİ HAKİM TALEPLERİ GERİ ÇEVRİLDİ

Öğleden sonraki bölümde ise tutuklu sanıklar Nazmi Ardıç ve Muhammed Kaya, mahkemenin taraflı olduğunu iddia ederek reddi hakim talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanıkların duruşmayı uzatmak amacıyla bu talepte bulunduğunu belirterek, talebinin geri çevirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.