Herekol'da Barış Festivali Hazırlığı

Herekol'da Barış Festivali Hazırlığı

Siirt Belediyesi, 7-8 Haziran tarihleri arasından Pervari ilçesi Herekol Dağı eteklerinde “Çeme Kare Barış Festivali” düzenlemek için harekete geçti.

SİİRT - Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Belediyesi, iki gün sürecek festivalde yöresel oyunlar, tiyatro, müzik, sinema ve yerel Kürt ses sanatçılarının da aralarında bulunduğu program tertipleneceğini bildirdi.

7 Haziran Cumartesi günü başlayacak festivalle katılmak isteyen vatandaşların Siirt Belediyesi tarafından sabah saat 08.00’da festival alanına servisler kalkacağını bildiren Siirt Belediyesi, kent merkezinde de festival çalışmalarını bildiren çeşitli afiş ve pankartlar astı. Bu konuda Siirt Valiliği’ne resmi müracaatın yapıldığı bildirilirken, diğer yandan hazırlıkların da sürdüğünü ifade edildi.

Bu arada Siirt Valiliği, geçen yıl belediye tarafından 8-9 Haziran tarihleri arasında yapılmak istenen Herekol Çeme Kare Barış Festivali'ne güvenlik gerekçesiyle izin vermemişti.

Herekol'da Barış Festivali Hazırlığı

Herekol'da Barış Festivali Hazırlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.