Hem çocuk hem anne hem de katliam tanığı

Hem çocuk hem anne hem de katliam tanığı

Kobani'de 25 Haziran şafağında yaşanan katliamın tanığı Aljîn, daha bir çocuk. Ve kendinden küçük 4 kardeşine annelik yapıyor.

Tarih 25 Haziran 2015’i gösterdiğinde sayıları 80 ile 100 arası bulunan IŞİD çeteleri Kobani’de kadın, çocuk, genç ve yaşlı demeden katliam gerçekleştirdi. Aljin’in de aralarında bulunduğu 61 çocuk annesiz babasız kaldı. 108 aile babasız kaldı.

Aljîn, o katliamın tanığı ve şimdi 4 kardeşine annelik yapıyor. Çetelerin kendisinde yarattığı psikoljik tahribata rağmen kardeşleri için direniyor.

Aljîn, katliamda anne ve babasının yanı sıra amcası Usub Mihemed ve yengesini, 2 aylık amca çocuğu Dijwar’ı ve babaannesini de kaybetti.

Aljin Anne ve babasının vurulduğu anı şöyle anlatıyor: "Babam yere yığıldığı anı şok geçirerek izlemek zorunda kaldım. Babam düştü ben gördüm. Annem dışarı çıktı. Babamın düştüğü yere doğru koştu. O sıra anneme bizi bırakmayın dedim. O koşarken arkasından baktım. Annem babamı kaldırıp eve doğru getirmek isterken ona da bir kurşun isabet etti. Babamla beraber yere düştüler. Annem sürünerek güvenli bir yere doğru gitmeye çalıştı. Onlara doğru koştum. Annem yerde uzanıyordu. Elleriyle kafasını korumaya çalışıyordu. Karnından aldığı kurşunlar yaralamıştı ve oluk oluk kan akıyordu. Acıdan kıvranıyordu annem. Ona, "anne kalk içeri girelim" dedim. Annem bana, "Kızım kollarımı hissetmiyorum. Biraz ovsana” dedi. Biraz kollarını ovdum sonra bana, "Kızım içeri gir. Kardeşlerin yalnız kalmasınlar. Küçük kardeşin şimdi açtır onun mamasını hazırla’ dedi. Annem ve babam orada şehit oldular. O günleri unutamıyorum"

Nazdar Ebdi / Anha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.