'Hedefinde kadınlar vardı'

'Hedefinde kadınlar vardı'

Finlandiya polisi, iki kişiyi yolda bıçaklayarak öldüren saldırana ilişkin ayrıntıları açıkladı. Polis, saldırganın kadınları hedef seçtiğini duyurdu.

Finlandiya, sokaktan geçen iki kişiyi bıçaklanarak öldürüldüğü, sekizinin de yaralandığı saldırının ardından diken üstünde. Finlandiya polisi, bıçaklı saldırganın özellikleri kadınları hedef aldığını açıkladı.

Polis açıklamasında, 18 yaşındaki Fas kökenli saldırganın ülkeye geçen yıl geldiği ve sığınma başvurusu sürecinin devam ettiği belirtildi.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından en güvenli ülke seçilen Finlandiya’daki saldırı Turku kentinde dün akşam saatlerinde meydana gelmişti. Polis, saldırganı bacağından yaralayarak durdurup gözaltına almıştı.

Reuters’a konuşan bir gördü tanığı, saldırıyı şöyle anlattı: “Önce genç bir kadının bağırışlarını duyduk. Çocuklar oyun oynuyor sanmıştık ama bir anda insanlar hareketlendi. Bıçaklı bir adamın bir kadına saldırdığını gördüm.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.