“HDP’yi Meclis’in dışına çıkarmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar”

“HDP’yi Meclis’in dışına çıkarmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar”

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Demokratik siyaset yapmamızı istemeyenler HDP’yi Meclis’in dışına çıkarmaya çalışıyor. Bizler demokratik direnişi devam ettireceğiz. Mücadelemizi etkisiz hale getirmeyi asla başaramayacaklar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kars’ta dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı, “Darbeye Karşı Demokratik Halk Buluşması” sloganıyla düzenlenen mitinde konuştu.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Korkmuyoruz”

“Siyasi soykırım operasyonları kapsamında yöneticililerimiz, çalışanlarımız kimi buluyorlarsa tutukluyorlar. Bizler siyasi tutsakları, 4 duvar arasında direnenleri buradan selamlıyoruz. Emin olsunlar ki ister dışarıda ister içerde olalım, hangi zulümle karşı karşıya kalırsak kalalım, dik duruşumuzdan ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

“Korkmuyoruz. Daha önce defalarca bu halkın iradesini teslim almaya çalışanlar tarihin karanlığına gömüldüler. O yüzden kokuyorlar yüzümüze bakmaya korkuyorlar. Yüzümüze her baktıklarında kendi sefaletlerini görüyorlar. Bizler onların yüzüne baktığımızda korkuyorlar.

“HDP halkın sesi soluğu ve sözüdür”

“Birçok yerde halk buluşmalarımıza saldırdılar. Halkımız siyasi iradesine sahip çıkmaya devam edecek. Silahlarla üstümüze geldiler ama kar etmedi. Onlar bu zulme karşı çıkmanın ne demek olduğunu bilmezler. Halkın alın teri ile kazancının ne demek olduğunu bilmezler. Onları tek anladığı hırsızlıktır.

“Bu dünyada da diğer dünyada da halk olarak hakkımızı onlara helal etmeyeceğiz. HDP halkın sesi soluğu ve sözüdür. HDP bu kadar kötülüğün karşısında direnen tek partidir. Bu kadar ahlaksızlığın ve adaletsizliğin olduğu coğrafyada hiçbir zulüm karşısında asla geri adım atmadık. Kazandığımız hiçbir şeyi saray saltanatı gibi kolay elde etmedik.

“Bu insanlık ve demokrasi mücadelesidir”

“Bizler bu siyaset karşısında halkımızın öz gücüyle direne direne kazandık. Bütün seçilmiş halk temsilcileri olarak bu halk iradesinin ürünüdür. Bu direnişi en üçlü şekilde savunmanın zamanıdır. Direne direne kazanıp, direne direne savunacağız. Bugün tüm Türkiye halklarını, mazlumdan yana olanları mücadeleye davet ediyoruz. Bu insanlık ve demokrasi mücadelesidir.

“Sözümüz sesimiz yasaklanırken, yürümenin ve haykırmanın ne demek olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Bir parça olsun, bir parça güçten düşmeyeceğiz. Daha büyük kazanmadan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. 100- 120 milletvekili ile karşılarına çıkacağız.

“Türkiye’de muhalefet yapacak tek parti HDP”

“Bize demokratik yollarda siyaset yapın diyenler demokratik siyasetle kazandıklarımıza tahammül edemiyor. Türkiye halklarını Kürtleri, Alevileri, kadınları, gençleri, Azerileri bir çatı altında buluşturduk.

“Demokratik siyaset yapmamızı istemeyenler HDP’yi meclisin dışına çıkarmaya çalışıyor. Bizler demokratik direnişi devam ettireceğiz. Mücadelemizi etkisiz hale getirmeyi asla başaramayacaklar. Biz tek bir siyasi parti olabiliriz ama bir orman gibi kalabalığız.

“Başkanlık rejimini kendi kafasına göre her türlü hukuk kuralını çiğneyerek yaşama geçirmeye çalışıyor. Muhalefet kuru kalabalıktan başka lafa kalabalığından başka hiçbir şeye yaramıyor. Artık Türkiye’de muhalefet yapacak tek parti HDP’dir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.