HDP'ye karşı CHP ve MHP'ye çağrı

HDP'ye karşı CHP ve MHP'ye çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li milletvekillerini doğrudan hedef alarak, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Anayasa'ya "geçici madde" eklenmesi için CHP ve MHP'ye açık çağrı yaptı.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP 107. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, yüzbinlerin katıldığı Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında meydanların boş kaldığını savundu.

Davutoğlu, HDP'li milletvekillerini de "Haddini bilmezler var, ama biz onlara haddini bildiririz" diyerek, tehdit etti. 

CHP ve MHP'ye çağrı 

Davutoğlu, CHP ve MHP'ye dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasaya "geçici madde" eklemesin noktasında birlikte hareket etmek için çağrıda yaptı ve şöyle konuştu: "Dosyalar tek tek Meclis'e gelirse 300 günü alır, bizim böyle şeylere vaktimiz yok. Tek bir anayasa geçici maddesi ile teklifte bulunacağız. Birlikte yaparsak, bu şerefe onlar da ait olurlar. Yok derlerse biz teklifimizi sunarız, milletimiz de herkesin gerçek yüzünü görür" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.