HDP’nin rekor kırdığı sandıklar takipte!

HDP’nin rekor kırdığı sandıklar takipte!

Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’nın 7 Haziran seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile başlattığı soruşturma kapsamında köylerde oy kullanan seçmenlerden imza alacak. İlk imzalar Bay Köyü’nden alındı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 8 ay ve bir ara seçim geçmesine rağmen seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaları alevlendirecek bir gelişme de HDP’nin yüzde 87 oy aldığı Hakkari’de yaşandı.

Hakkari Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma Bürosu kent merkezine bağlı köylerde oy kullanan yaklaşık 2 bin seçmeni izlemeye aldı.  İlçe seçim kurulundan köylerde oy kullanan yaklaşık 2 bin seçmenin isim listesini isteyen savcılık usulsüzlük yapıldığı ileri sürülen bazı sandık bölgelerindeki her seçmenden 10’u sağ el 10’u sol el ile atılmış 20’şer imza alacak. Alınan imzalar seçim günü kullanılan imzalar ile karşılaştıracak.

Başlatılan soruşturma kapsamında jandarma 420 seçmeni olan ve 419 oyun HDP’ye gittiği Bay Köyü’ne giderek seçmenden imza toplamaya başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bay Köyü Muhtarı Hamdi Beyter, 7 Haziran seçim sonuçları ile ilgili olarak 2 ay önce jandarma tarafından karakola çağrıldığını, savcılık kararı ile bütün seçmenlerin karakola gelerek imza vermesi gerektiğinin kendisine aktardığını söyledi.

Muhtar Beyter, karakol yetkililerine seçmenlerin karakola gelmesinin mümkün olmadığını ifade ettiğini bunun üzerine karakoldan görevlendirilen sivil giyimli askerlerin dün köye gelerek imza almaya başladığını anlattı.

Bazı seçmenlerin okula çağrıldığını bazı seçmenlerin de evine gidilerek imza alındığını belirten Beyter,  oyların açık kullanıldığı yada başkalarının yerine oy kullanıldığı şeklindeki iddiaları ret ettiklerini sözlerine ekledi.

Duruma tepki gösteren köy sakinleri de vatandaşlık görevini yerine getirmek için 7 Haziranda attıkları bir imzadan 8 ay sonra 20 imza daha atmanın kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirttiler. 

5-161.jpg

1-20160212123530.jpg

2-789.jpg

3-522.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.