HDP'nin İstanbul Olağanüstü Kongresi başladı

HDP'nin İstanbul Olağanüstü Kongresi başladı

"Özgürlük için direniyor demokrasi için örgütleniyoruz" sloganıyla düzenlenen HDP İstanbul 1'inci Olağanüstü Kongresi başladı.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün "Özgürlük için direniyor demokrasi için örgütleniyoruz" sloganıyla düzenlediği 1. Olağanüstü Kongre Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kongreye katılanlar polisin dışında bir de HDP görevlileri ve salon görevlileri tarafından arandıktan sonra içeri alındı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile katıldığı kongre öncesi salon önünde ezgiler eşliğinde halaylar çekildi. 

i-1-20160410122845.jpg

Salona ise çeşitli pankart, poster ve afişler asıldı. Bajar, Rewşen, Meral Tekçi, Xero Abbas konseri ile başlayan kongre divanın kurulmasının ardından faaliyet raporlarının okunması, il eş başkanlarının ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşması ile devam edecek. Ardından blok liste delegelerin seçimine sunulacak. 

HDP İstanbul milletvekillerinin de katılacağı kongreye birçok ülkenin başkonsolosları da davetli. Kongreye ayrıca HDK bileşeni siyasi partiler ve platformların temsilcileri de katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.