HDP'lilere açılan Syriza davasının reddi istendi

HDP'lilere açılan Syriza davasının reddi istendi

HDP seçim mitinginde Syriza'nın Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'nun yaptığı konuşma nedeniyle parti yöneticileri hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında, avukatların "davanın reddi" talebi kabul edilmedi.

İzmir'de HDP'nin 23 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği seçim mitinginde Syriza'nın Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'nun konuşma yapması nedeniyle HDP'nin İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ve 6 il yöneticisi hakkında açılan davanın ikinci duruşması İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İlk duruşmada, HDP İl Eşbaşkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 7 sanığın gözaltında olması nedeniyle sanıksız başlarken, ikinci duruşmaya avukatlar, HDP İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ve yöneticileri katıldı.

Sanık avukatları Arif Ali Cangı ve Eylem Yıldız, bir yabancı konuğun siyasi partinin düzenlediği açık hava toplantısında konuşması ve halkı selamlamasının sınırlandırılmasına ilişkin düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, davanın reddini talep etti. Hakim Abdulkadir Certel, sanık avukatlarının "Anayasa'ya aykırılık iddiasını ciddi görmediğinden" talebin reddine karar verdi. Tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 14 Nisan tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.