HDP’li Zeydan: Cezaevini göze aldık!

HDP’li Zeydan: Cezaevini göze aldık!

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını görüşmelerine ilişkin cezaevine atılmayı göze aldıklarını söyledi.

HDP’ Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Rûdaw TV’nin haber bültenine TBMM’den bağlandı. HDP'li Zeydan, “Bugün Türkiye demokrasisi açısından tarihi bir gün. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti tarafından yürütülen süreç, Türkiye halklarının iradesine, özellikle Kürt halkının iradesine karşı bir darbedir. Amaç partimizi ortadan kaldırmaktır” dedi.

Zeydan, “AKP Hükümeti askeri vesayete karşı, haksızlıklara karşı yükselip, buralara geldi, iktidar oldu. AKP, gördüğü haksızlığı bize yapıyor. AKP içindeki aklıselim kişiler bu durumun yanlış olduğunu biliyor” diye konuştu.

Yüzbinlerce kişiden oy alarak vekil seçildiklerini söyleyen Zeydan, “Onlara layık olmazsak bu görevi sadece onlar bizden alabilir” ifadesini kullandı.

AKP, CHP ve MHP içinde bazı kişilerin, HDP’ye yapılanın haksızlık olduğunu bildiğini söyleyen Zeydan, “Bütün dünya bize büyük bir haksızlık yapıldığını biliyor. Ancak bazı şeyler saklanıyor. Halepçe, Enfal katliamları karşısında dünya sessiz kalmıştı, bugün de Kuzey Kürdistan kentlerinde yaşananlar karşısında aynı sessizlik var” şeklinde konuştu.

Abdullah Zeydan son olarak, “Bizim için hazırlanan fezlekelerde sadece konuşmalarımız var. Hırsızlık gibi suçlarda fezlekemiz yok. HDP'yi amaçları uğrunda engel olarak görüyorlar. Biliyoruz dokunulmazlıklarımızı kaldıracaklar, bizi cezaevine de atacaklar. Ancak herkes şunu çok iyi bilsin cezaevine girmek dahil her şeyi göze aldık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.