HDP'li yönetici gazdan dolayı yaşamını yitirdi

HDP'li yönetici gazdan dolayı yaşamını yitirdi

Diyarbakır'ın birçok ilçesinden Sur'a yürüyen kitleye polisin müdahalesinin ardından olaylarda kullanılan yoğun biber gazı ve gaz bombalarından dolayı kalp krizi geçiren HDP Lice ilçe yöneticisi Muhsin Maltaş yaşamını yitirdi.

Diyarbakır Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağı ve ablukanın kaldırılması için dün kentin birçok noktasından yapılan yürüyüşe polis müdahalesi sırasında 30'u aşkın yurttaş gözaltına alındı.

HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA'nın çağırısıyla dün gerçekleştirilen yürüyüşe, polis gaz bombaları, tazyikli su ve gerçek mermilerle müdahale etti.

Müdahalede gözaltına alınan yurttaşlardan isimleri öğrenilenler şunlar:

Mehmet Ali Cetinkaya, Keziban Gizli, Nursel Ilter, Feyzullah Ermiş, Recep Ermiş, Ferhat Kılıçarslan, Gabar Kurt, Yaprak Filiz, Berçin Akgunduz, Melek Akgul Karakoc, Haşim Tosun ve Erol Alakus.

Yurttaşlar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor.

HDP'li yönetici gazdan dolayı yaşamını yitirdi

Öte yandan polis müdahalesinin ardından çıkan olaylarda atılan gaz bombaları ve kullanılan biber gazı sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan HDP Lice ilçe yöneticisi Muhsin Maltaş yaşamını yitirdi. 

Dağkapı Meydanı'nda fenalaşınca yurttaşlar tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Maltaş'ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Yoğun gazdan dolayı kriz geçiren Maltaş'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen gece saatlerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

İşlemlerinin ardından hastaneden alınan Maltaş'ın cenazesi Lice'de düzenlenecek törenle toprağa verilecek. 

Valilik'ten açıklama

HDP'li yönetici Maltaş'ın hayatını kaybetmesine ilişkin Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı internet sitelerinde Sur yürüyüşüne yapılan müdahale sonucu gazdan etkilenen Lice HDP ilçe yöneticisi Muhsin Maltaş'ın yaşamını yitirdiği şeklinde paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen Muhsin Maltaş isimli şahıs, 02.03.2016 günü gelininin rahatsızlığı nedeniyle eşi ve geliniyle beraber Diyarbakır il merkezine gelmiş, eşi ve gelinini hastaneye götürmüş ve geliniyle ilgili yapılan işlemler tamamlandıktan sonra Lice'ye dönmek üzere, eşi ve gelinini de alarak yola çıkmıştır. Silvan - Lice üçyol ayırımında rahatsızlanan Muhsin Maltaş aracını bir akaryakıt istasyonuna çekerek 112 Acil Yardım servisini aramış ve ambulans istemiştir. Olay yerine intikal eden 112 ambulansı ve ekibiyle birlikte saat 18.27 sıralarında kalp krizi şüphesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine girişi yapılmış, saat 19.36 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiş, ölüm olayı doğal ölüm olarak kabul edilmiştir. Yakınları tarafından hastane morgundan teslim alınan cenazesi saat 22.00 dolaylarında Lice ilçesine götürülmüştür."  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.