HDP’li vekil Nursel Aydoğan davasında ‘yetkisizlik’ kararı

HDP’li vekil Nursel Aydoğan davasında ‘yetkisizlik’ kararı

Tutuklu Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında Şırnak’ta açılan dava için yetkisizlik kararı veren mahkeme, dosyayı Diyarbakır’a gönderdi.

Şırnak’ta yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016’ta Diyarbakır’da gözaltına alınarak tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında iddianamede hazırlandı. DİHABER’e göre, Aydoğan’ın işlediği iddia edilen suçların suç yerinin Diyarbakır ili olduğu gerekçesiyle dava dosyası için “yetkisizlik” kararı verilerek Diyarbakır’a gönderildi. Davaya bakmakla görevli ve yetkili olan Diyarbakır’da ağır ceza mahkemesine gönderilen dava için, mahkemenin önümüzdeki günlerde kararını vermesi bekleniyor.

Silivri Cezaevi’nde tutulan Aydoğan, 2011 yılında Diyarbakır’da katıldığı 5 ayrı basın açıklaması, yürüyüş ve cenaze töreni nedeniyle Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama “Örgüt üyesi olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha önce de HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan ve Selma Irmak ile HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun davaları “güvenlik” gerekçesiyle Hakkari ve  Şırnak’tan Diyarbakır’a gönderilmişti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianameleri kabul edilen DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve görevden alınan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın davası ise “Kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek Diyarbakır’dan başka bir ile nakledilmesi istenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.