HDP'li Turgut'tan Yüksekova için çağrı

HDP'li Turgut'tan Yüksekova için çağrı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı üçüncü haftasina girerken, HDP ilçe başkanı Fikret Turgut büyük yıkımın yaşandığı ilçeye sahip çıkılması için çağrı yaptı.

HAKKARİ - Yüksekova’da hendek ve barikatların kaldırılması gerekçesi ile 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü haftasına giriyor.

Yasakla birlikte başlayan bombardıman ve çatışmalar; Orman, Kışla, Mezarlık, Güngör ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde büyük yıkıma yol açarken, yasağın kapsamının Vezirli Köyü ile Çimenli Mezrasını içine alacak şekilde genişletilmesi operasyonların köylere de sıçrayacağı endişelerine yol açıyor.

Nüfusunun yüzde 90’nın çevre il, ilçe ve köylere göç ettiği Yüksekova ilçe merkezinde şuanda yaklaşık 15 bin sivilin bulunduğu tahmin ediliyor. İlçede yaşananlara ilişkin Yüksekova Habere açıklama yapan HDP Yüksekova ilçe Eş Başkanı Fikret Turgut, ‘Bizi yanlız bırakmayın’ diyerek Yüksekova’daki yıkımın önüne geçilmesi için kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Yasak öncesinde vatandaşların ilçeyi terk etmesi için büyük bir psikolojik oyunun oynandığını savunan Turgut, halkın korku içinde ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

İlçeden göç etmek zorunda kalan halkın büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını anlatan Turgut, Gever halkının emeklerinin bombalanarak heba edildiği ifade ederek, “ilçe ekonomisi yok edilmiş, savaş tüm acımasızlığı ile devam etmektedir. Komuoyu Yüksekova’da yürütülen savaşın gerçek yüzünü bilmiyor. Şuan ilçe merkezi ve çevresindeki köylerde bulunan vatandaşlar hastanelere gidemiyor. İnsanlar acıları ile başbaşa bırakılıyor. köylerde yaşayan ve hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar evlerinden çıkamıyor.”

Hakkari’deki sivil toplum örgütleri, kentin kanaat önderleri, seçilmişleri ve siyasetçilerine Yüksekova’da yaşananlara karşı duyarlılık göstermesi çağrısı yapan Turgut, kamuoyuna ‘Bizi yanlız bırakmayın’ diye seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.