HDP'li Toğrul: Vekillerimiz ortak savunmayı Kürtçe okuyabilir

HDP'li Toğrul: Vekillerimiz ortak savunmayı Kürtçe okuyabilir

HDP’li Mahmut Toğrul, zorla ifadeye götürme durumunda HDP MYK’sının hazırladığı ortak savunma metninin Kürtçe okunabileceğini söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili yasanın onaylanmasından sonra HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler savcılıklara gönderilmeye başlandı. HDP'nin aldığı karara göre hiçbir vekil davet üzerine, savcılığa ya da mahkemeye gidip ifade vermeyecek.

Hukukçulara göre, bu durumda savcılık ya da mahkeme HDP'liler hakkında 'zorla götürülme' kararı çıkarabilir. HDP'nin aldığı karara göre, polis zoruyla ifadeye götürülme durumunda, ya bütün vekiller hazırlanan ortak savunma metnini savcıya sunacak ya da sözlü olarak okuyacak.

Rûdaw'a konuşan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, partide bir karar alınmasa da isteyen vekillerin, hazırlanan ortak savunmayı Kürtçe de okuyabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.