HDP'li milletvekilleri: Yüksekova ve Cizre il yapılmalı

HDP'li milletvekilleri: Yüksekova ve Cizre il yapılmalı

HDP'li Abdullah Zeydan ve Aycan İrmez, Hakkari ile Şırnak'ın il statüsünün korunmasının sevindirici olduğu ancak Yüksekova ve Cizre'nin il olması gerektiğini kaydetti.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

ANKARA - HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Selma Irmak ile Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Hakkari ve Şırnak'ı il statüsünden düşüren yasa tasarının geri çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'de düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, güçlü muhalefetin sonuç verdiğini kaydederek, "Şırnak'ın il statüsünün değiştirilmesi Şırnak'tan göç etmiş olanların göçünü kalıcı yapmış olacaktı. Bu karardan dönülmüş olması bizim için önemli, halkımız için de sevindirici olmuştur. Şırnak ve Hakakri halkı direndiler ve kazandılar. Ama Cizre ve Yüksekova'nın da il statülerine alınma talebimiz var ama bu yönde bir gelişme halen olmadı. Cizre ve Yüksekova coğrafi yapıları ile il olmayı hak ediyorlar" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise, belediyelere kayyum atanması tasarısının tarihi hata olduğunu vurgulayarak yasanın geri çekilmesi ise hatadan dönüldüğünü söyledi. 

'YÜKSEKOVA VE CİZRE İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR'

Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasının facia olacağını belirttiklerini söyleyen HDP'li Zeydan, söz konusu tasarının da çekilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Zeydan, "Bizim Yüksekova ve Cizre'nin de il yapılması konusunda önerilerimiz vardı fakat bu önerilerimiz şimdilik dikkate alınmadı. Aynı şekilde Derecik beldemiz de ilçe statüsüne kavuşacaktı. Umut ederiz ki dört partinin geliştirdiği müzakere, Yüksekova ve Cizre'de de devam eder. Çünkü halkımıza umut verildi, oradaki halkımız bir beklenti içerisine girdi. Yüksekova ve Cizre 50 yıldır 100 yıldır il olmayı hak ediyor. Bu konudaki girişimlerimiz devam edecektir. Üstümüze düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum