HDP'li Ferhat Encü'ye kaymakam davasında tahliye kararı

HDP'li Ferhat Encü'ye kaymakam davasında tahliye kararı

HDP Şırnak Milletvekili tutuklu Ferhat Encü, hakkında tahliye kararı verildi. Encü'nün başka bir soruşturma nedeniyle tutukluluğunu süreceği belirtildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a linç girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada tahliye edildi. Başka bir soruşturmada da tutuklama kararı olan Encü, cezaevinde bulunmaya devam edecek.

Uludere’de, 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava bombardımanında 34 kişi yaşamını yitirdi. 31 Aralık 2011 tarihinde Ortasu (Roboski) köyünü ziyaret eden, dönemin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a linç girişiminde bulunulmasına ilişkin soruşturma sonucunda, iddianame hazırlandı.

İddianamede “ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası” istenen Ferhat Encü hakkında, davanın görüldüğü Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde bulunan Encü’nün, bu davanın dışında ayrı bir soruşturmadan da tutuklu olduğu için tahliye edilemeyeceği belirtildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.