HDP'li Erdoğmuş: Zekat ve fitreler Yüksekova, Cizre, Şırnak, Sur ve Nusaybin'e

HDP'li Erdoğmuş: Zekat ve fitreler Yüksekova, Cizre, Şırnak, Sur ve Nusaybin'e

HDP'li Nimetullah Erdoğmuş, fitre ve zekatların Yüksekova, Cizre, Sur, Nusaybin ve Şırnak'ta yaşayan yurttaşlara verilmesi çağrısında bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Ramazan ayı vesilesiyle zekat ve fitrelerin Yüksekova, Cizre, Sur, Nusaybin ve Şırnak'tan göç etmek zorunda kalanlara verilmesi çağrısında bulundu.

‘Dayanışmada bulunulmalı’

Ramazan ayının Kuran ayı olduğunu dile getiren Erdoğmuş, bu ayda insanların dayanışma içerisinde bulunması gerektiğini söyledi. Zekatın Ramazan ayına mahsus olmamasına rağmen zengin olan insanların zekatlarını bu aya denk getirdiğine dikkat çeken Erdoğmuş, “Manevi duygularımız tavan yapıyor. Bu ayda oruçtan maksat sadece aç ve susuz kalmak değil, aslında aç ve susuz olan insanlarımızı doyurmaktır. Bunu etrafımızı görerek yaparız. Etrafımızdaki fakiri, yoksulu, evsizi, barksızı, mülteciyi ve sığınmacıyı doyurarak etrafımızı görürüz” dedi.

‘Ramazan'da savaş tırmandırıldı’

Ramazan ayında islam coğrafyasında savaşların sürdüğüne işaret eden Erdoğmuş, İslamiyet öncesi savaşan Arap kabilelerin haram aylar geldiğinde barış anlaşması imzaladığını anlattı. Bugün ise İslam âleminde kutsal Ramazan ayında savaşların daha da tırmandırıldığına vurgu yapan Erdoğmuş, “Madem biz Müslüman'ız, madem Ramazan Kuran ve bağışlanma ayıdır, bizim birbirimizi bağışlama ahlakımız nerede kaldı?” diye sordu. 

‘Ramazan ayı kurtuluş ayı olsun’

Erdoğmuş, şu çağrıda bulundu: “Yüksekova, Cizre, Sur, Nusaybin ve Şırnak'ta mahkum ve mazlum durumuna düşen insanlarımızın yardımına koşalım. Fitre ve zekatlarımızı buralarda yaşayan kardeşlerimizi gönderelim. İnşallah Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı kurtuluşun ayı olur.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.