HDP'li Encü'ye 'vekil bozuntusu' diyen kaymakam FETÖ'den gözaltında

HDP'li Encü'ye 'vekil bozuntusu' diyen kaymakam FETÖ'den gözaltında

Eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe gözaltına alındı.

Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Güntepe, şu an tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye Twitter’dan attığı mesajlarla gündeme gelmişti.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’nin ‘mülkiye yapılanması’na yönelik olduğu açıklanan soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında daha önce Şırnak’ın Beytüşşebap ve Amasya’nın Hamamözü Kaymakamı olan Kadir Güntepe, gözaltın alındı.

FETÖ’nün gizli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı iddia edilen Güntepe’nin Hamamözü İlçesi’nde görev yaparken burada ‘Amasya Kaymakamlar imamı’ olduğu öne sürülen H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü iddia edildi.

ELAZIĞ’DA GÖREVE BAŞLAMADI

Kayseri’de gözaltına alınan Kadir Güntepe’nin Tokat’a getirileceği belirtildi. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kadir Güntepe’nin henüz Elazığ’da göreve başlamadığı belirtildi.

MESAJLARIYLA GÜNDEME GELDİ

Beytüşşebap’ta, Güntepe’nin kaymakam olarak görev yaptığı 2015 Eylülü’nde 2 ayrı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği 34 PKK’linin de öldürüldüğü açıklanmıştı.

Kaymakam Güntepe’nin saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar tartışma yaratmıştı. Güntepe ile şu an tutuklu bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü arasında da tartışma çıkmıştı.

‘İLÇEYİ ELE GEÇİRMEYE YÖNELİK SALDIRI’

Kadir Güntepe, PKK’lilerin ilçede bir çok ev ve lojmana saldırdığını söyleyerek, Twitter hesabından şu mesajları paylaşmıştı: "İlçemizde 25.9.2015 tarihinde 400’e yakın terörist unsurla tamamen ilçeyi ele geçirme amacına yönelik 6 saat süren bir saldırı gerçekleşti. Bu kalleş saldırısı sonucu hala ‘barış istiyoruz’, ‘insan hakları istiyoruz’, ‘siviller katlediliyor’ naraları atanlara bir çift sözüm var. Bu mu sizin barışınız! Bu mu insan hakları! Evime atılan bomba! Amaç ne! Hedef ne! Ya canım kızım burada olsaydı! Bu mu adaletiniz! Odama atılan zırh delici keskin nişancı ve kaleş mermileri tam 22 tane! Sivilleri kim katlediyor! Bu mu kardeşlik! Sayın hakimlerimizin evi! Keskin nişancı mermilerinin işi ne! Suçları ne! Sivilleri kim öldürüyor! İşte sizin barışınız! İşte sizin kardeşliğiniz! Evlere ve lojmanıma atılan yüzlerce roketler, binlerce mermiler! Bombaladığınız evimi çocuklara açtım! Sizin gibi yapmayacaklar! Unutmayın! Bu mücadele iman ordusu TSK ve emniyetin, küfür ordusu PKK’yla hak-batıl mücadelesidir! Böldürmeyeğiz! İyi dinleyin! Ne kadar yakarsanız yakın ne kadar yıkarsanız yıkın ne kadar sıkarsanız sıkın böldürmeyeceğiz ulan.”

‘UZAKTAN KUMANDALI MEMUR’

Kaymakam Güntepe’ye Ferhat Encü, “Kaymakam efendi! Kendi pisliğinizi bu karelerle örtemesin. 4 sivilin hesabını vereceksin. Yargılanacaksın!” diye yanıt vermişti.

Kaymakam Güntepe ise Encü’nün bu sözlerine şöyle tepki göstermişti: “Bana bak vekil bozuntusu. Allah’tan başka kimseden korkum olsaydı bunları yayınlamazdım. O bombaların hesabını vereceksiniz” dmişti.

Bunun üzerine Encü ise “Atanmış olan uzaktan kumandalı bir memur bu halkın seçmiş olduğu şahsıma vekil bozuntusu diyor Suç seni kumanda edende sende değil” diye yazmıştı.

YÜKSEKOVA'DA KAYMAKAM REFİKLİĞİ YAPAN KADİR GÜNTEPE KİMDİR? 

İstanbul'da doğmakla beraber aslen Rize'nin Çayelili olan Kadir Güntepe, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul'da lisans eğitimini ise Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Kadir Güntepe, 2009 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam adaylığı sınavını başarı ile vererek, Van Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine başladı.

Mülkiye müfettişi nezaretinde İstanbul'da Silivri ve Avcılar Belediyelerini ve Kaymakamlıklarını denetleyen Kadir Güntepe, Yozgat iline bağlı Akdağmadeni ve Çandır İlçelerinde vekil kaymakamlık, Hakkâri Yüksekova'da ise Kaymakam Refikliği yaptı.

Kadir Güntepe evli olup bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.