HDP'li Bilgen'den 'İstiklal Marşı' yanıtı

HDP'li Bilgen'den 'İstiklal Marşı' yanıtı

HDP'nin yemin töreninde İstiklal Marşı'na katılmadığı yönündeki iddialar hükümete yakın medyada haber olmuştu.

HDP'nin Eş Genel Başkanları'nın İstiklal Marşı okunduğu sırada Genel Kurul Salonu'nda yer almaması hükümete yakın medyada haberlere konu olmuştu.

İddialara yanıt HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’den geldi.

Eş Başkanlar ile grup başkanvekilleri dışında herkesin salonda olduğunu belirten Bilgen, konunun kriminalize edilmeye çalıştığını söyledi. 

Bilgen basında kullanılan fotoğraftaki ayrıntılara da dikkat çekerek şunları söyledi:

"Biz grup olarak odamızdan çıktık, genel kurula geçiyorduk. Önce diğer arkadaşlar yerlerini aldılar. Eş başkanlar ve biz onlara refakat eden grup başkanvekilleri, muhalefet kulisinin girişinde İstiklal Marşı okunmaya başlandığı için bekledik. Bittikten sonra içeri girdik. Ama aynı anda içeride bakanlar kurulu sıraları da boştu. Biz gelip oturduktan daha sonra geldiler. Sadece HDP üzerinden bu polemiği yapanlar aslında bu konuyu kriminalize etmeye çalışıyorlar."
 
Böylesi polemiklerle gündemin başka yere çekilmek istendiğine dikkat çeken Bilgen, “Türkiye’nin çok sahici sorunları var, bu ülkede bir tren faciası yaşanıyor ama hala ısrarla İstiklal Marşı üzerinden polemik yapılıyor. Gündem başka bir yere çekilmeye çalışılıyor. Bizim katılmama yönünde bir kararımız olmadığı gibi katılmaya dair de son derece net bir tavrımız vardı. Bu polemik böyle devam ederse o zaman bakanların, başbakanın neden katılmadığını da polemik konusu yapmak gerekir ki bu nezakete uyan şık bir davranış değil” diye konuştu. 
 
O ana ait fotoğraflara ilişkin de konuşan Bilgen, “HDP’lilerin neredeyse tamamının Genel Kurul Salonu’nda olduğu, sadece Eş Başkanlar ve grup başkanvekillerinin oturduğu en ön sırasının boş olduğu görülüyor. Yine bakanlar kurulu sıralarının da tamamen boş olduğu fotoğraflardan görülüyor” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.