HDP'li Beştaş: Kırmızı çizgiyi aştık

HDP'li Beştaş: Kırmızı çizgiyi aştık

HDP'li Meral Danış Beştaş, QSD güçlerinin Teşrin Barajı'nı ele geçirmesine değinerek, "Ankara'ya buradan söylüyoruz. Kırmızı çizgiyi aştık" dedi.

HDP Adana İl Örgütü, yerel konferanslar kapsamında Şirin Park Otel'de konferans düzenledi. HDP bayrakları ile süslenen konferansa, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP, HDK, Alevi örgütleri, KJA, İHD ve yüzlerce kişi katıldı. Divanın belirlenmesi ile başlayan konferans, saygı duruşu ile devam etti.

Konferasnta konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Özyönetim iradesi mücadelesinde duruşumuz çok net. Dün de teslim olmayı gündemimize almadık. Bugün de almayacağız. Haklı olduğumuz mücadeleyi daha da yükselteceğiz. Anayasal zeminde bunu yapmakta kararlıyız" şeklinde konuştu.

'Kırmızı çizgiyi geçtik'

Tarihsel bir süreçten geçtiklerini ifade eden Beştaş, Kürt halkının Teşrin'i özgürleştirmesiyle Fırat'ın ötesine geçtiğini belirterek, "Ankara'ya buradan söylüyoruz. Kırmızı çizgiyi aştık. Buradan bütün özgürlük gücüne YPJ ve YPG'ye büyük selam gönderiyoruz" dedi.

Beştaş bölgede yaşananlara da değinerek,"Fiilen darbe hukukunu aşan bir durum yaşanıyor. AİHM'e başvuracağız. Devlet 'Biz sizin iradenizi tanımıyoruz. Kendinizi yönetme durumunu asla kabul etmiyoruz' diyorlar. Biz HDP olarak özyönetim ve demokratik özerklik konusunda durduğumuz yer bellidir. Merkeziyetçiliğe karşı yerindelik. Diktatörlüğe karşı özgürlük. Programımızda yerel demokrasinin çok elzem olduğunu zaten savunuyoruz. Tüm bileşenlerimizle muhalefetle birlikte bu diktatörlüğe karşı direniş gücünü büyütmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Beştaş'ın konuşması sonrası konferans basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.