HDP'den Yeni Şafak'a tekzip

HDP'den Yeni Şafak'a tekzip

HDP, Sur'da mahsur kalan yurttaşların çıkarılması için yaptıkları görüşmelerin Yeni Şafak gazetesi tarafından çarpıtılarak verilmesine ilişkin tekzip yayınladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sur'da bir evin bodrum katında mahsur kalan DİHA muhabiri Mazlum Dolan ve Ateş Ailesi'nin çıkarılması için yaptığı görüşmelerin, Yeni Şafak gazetesi tarafından çarpıtılarak verilmesine ilişkin tekzip yayınladı. 

Yiğitalp yayınladığı tekzip de, 19 Şubat Cuma günü Sur'da bulunan yurttaşların yaptıkları görüşmeler sonucu çıkarıldığını hatırlatarak, "Tüm bu yaşananlar Cumartesi günü Yeni Şafak gazetesi ve onu kaynak gösteren www.ahaber.com.tr isimli internet sitesi tarafından özü ve içeriği boşaltılmış bir şekilde manşetlere taşınmıştır" dedi. 

Yiğitalp, açıklamasında şunlara yer verdi: "Yapılan mesnetsiz haberlerde, Sur Kaymakamlığı ve Diyarbakır Valiliği ile pazarlık yaptığım yazılarak doğrudan şahsım ve partim hedef gösterilmiştir. Yazılanlar çarpıtmadır ve konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nin kendi sitesinde yaptığı açıklama da bu yalanı ortaya çıkaracak niteliktedir. Masa başında üretilen yalan haberler ne beni ne de halkımızı yıpratamayacaktır. Diyarbakır Milletvekili olarak, talimatlarla hakkımda yapılan yalan haberle ilgili yasal süreci başlatacağımı bildirmek isterim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.