HDP'den Taş için başsağlığı mesajı

HDP'den Taş için başsağlığı mesajı

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, Barış Grubu üyelerinden Lütfü Taş'ın cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, Barış Grubu Üyesi Lütfü Taş'ın cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Taş'ın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü öğrendiklerini belirten eş başkanlar, mesajlarında demokratik çözüm ve barış sürecinin önünün açılması için 2009 yılında Türkiye'ye gelen Barış Grubu içinde yer alan Lütfü Taş'ın, barışa tahammül edemeyen zihniyet tarafından haksız ve hukuksuz bir biçimde 5 yıl boyunca cezaevinde esir olarak tutulduğu vurgulanırken, tüm hayatını halkın özgürlük mücadelesine adayan Taş'ın, ülkeye onurlu bir barışın gelebilmesi için mücadelesini büyük bir kararlılıkla cezaevi koşullarında da sürdürmeye devam ettiği kaydedildi.

'Baskıya karşı onurlu bir biçimde direndi'

Taş'ın her türlü baskıya ve hukuksuzluğa karşı onurlu bir biçimde direndiğinin kaydedildiği mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Arkadaşımızın ani bir şekilde hayatını kaybetmiş olması son derece üzücü olduğu kadar, mücadelemiz açısından da büyük bir kayıptır. Özgürlük mücadelesi şehitleri arasındaki onurlu yerini alan Taş'ın direnişi ve mücadelesi bizim rehberimiz olmaya devam edecektir. Kendisine rahmet, değerli ailesi, yakınları, tüm mücadele arkadaşları ve halkımıza başsağlığı diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.