HDP'den o tutuklamaya tepki

HDP'den o tutuklamaya tepki

HDP Hakkari İl örgütü, yazılı açıklama yayınlayarak Belediye Eşbaşkanı Nazmi Cuşkon'un tutuklanması ile HDP'li vekillerin Meclis'te darp edilme girişimlerine tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - HDP Hakkari İl örgütünden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bilindiği üzere son süreçler de bölge düzeyinde gerçekleştirilen operasyon ve sokağa çıkma yasakları neticesinde birçok sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da gözaltına alınmış ve haksız bir şekilde tutuklanmıştır.

Bunun en son örneğini Hakkari halkının büyük bir oy oranı ile seçtiği Belediye Eş Başkanımız sayın Nazmi Çuşkon’un gözaltına alınış biçimi ve akabinde tutuklanması Hakkari halkının iradesine müdahale olarak görülmek durumundadır. Yapılan bu uygulamalar halkın iradesini kırmaya dönük girişimler olduğu kesindir. Bu baskılar gözaltı ve tutuklamalar ilk olmamakla beraber AKP hükümeti ile daha da derinlik kazanmış ve kapsam genişletilerek özel bir uygulama devreye sokulmuştur. Demokratik siyasetin tüm kanalları bu baskı ve sindirme politikaları ile beraber bertaraf edilmek isteniyor. Yüzyıllara dayanan halkaların kardeşliği ve ortak yaşam geleneği, çözüme dönük gerekli demokratik tavrı ortaya koyacak iradeye sahiptir.

Dün mecliste yaşandığı gibi bu Türkiye halklarının iradesi olan vekillerimiz darp edilmiştir. Vekillerimizin dokunulmazlık fezlekeleri mecliste görüşülmeden kendilerine dokunulmuştur. Hedeflenen Türkiye halklarının demokratik özgür iradesidir.

Başta Hakkari Belediye Eş Başkanı Sayın Nazmi Çuşkon’un tutuklanmasını, meclis çatısı altında vekillerimize yönelik darp olayını kınıyor, meclise taşınan fezlekelerin çözüm yaratmayacağı gibi çözümsüzlüğü derinleştireceğini belirtiyor, bu konuda başta Türkiye’de yaşayan halklarımızı demokratik çevreleri ve devletin aklı selim yapısını duyarlı olmaya ve hassas davranmaya çağırıyoruz. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.