HDP’den, işkence gördükleri belirtilen çobanlara ziyaret

HDP’den, işkence gördükleri belirtilen çobanlara ziyaret

Şemdinli’de askerlerden işkence gördükleri belirtilen iki çobanı ziyaret eden HDP heyeti dayanışma çağrısında bulunarak, “Bu topraklarda işkenceyi normalleştirmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Şemdinli’nin Yufkalı köyüne bağlı Binahare Mezrası yakınlarında, koyunlarını meraya götüren çobanlar Nasır Taş ile Ramazan Aktaş’ın, operasyona çıkan askerlerce işkenceye maruz kaldığı iddia edilmişti.

Ardından hastaneye kaldırılan çobanlardan Aktaş darp raporu alarak taburcu olurken durumu kötü olan Taş ise müşahede altına alınmıştı.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili adayı Sait Dede, PM Üyesi Nurettin Turgut, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eski Hakkari Milletvekilli HDP Uzlaştırma Komisyonu üyesi Hamit Geylani, Yerine Kayyum atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay, HDP Şemdinli ve Yüksekova ilçe örgütü üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi köye giderek çobanları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan heyetten Sait Dede, sistematik bir hal alan işkencenin sona ermesi için dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Dede, “Bunu yapanların gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Bu topraklarda işkenceyi normalleştirmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum