HDP’den Hakkari'de iftar yemeği

HDP’den Hakkari'de iftar yemeği

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütleri Hakkarililerle iftar yemeğinde buluştu.

HDP ve DBP Hakkari İl örgütleri, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP’li yöneticilerin, Çukurca HDP ve DBP İlçe Yöneticileri, STK temsilcileri, kentin kanaat önderleri ve yurttaşların katılımı ile iftar yemeği verdi. Gazi Mahallesi’nde bir halı sahada verilen iftar yemeği öncesi imamlar kur-an okuyup yurttaşlarla birlikte dualar etti.

Yurttaşların katılımından dolayı bir teşekkür konuşması yapan HDP Hakkari il eş başkanı Metin Besi’nin ardından yurttaşlara hitap eden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, ramazan ayının önemine değindi.

Akdoğan; “Ramazan ayı barış ayıdır. Kavgaların son bulduğu, dargınların barıştığı bir aydır. İslamiyet şiddet dini değildir. Kürt halkı barış isteyen bir halktır. Barışsever olan halkımız üzerinde yaşadığımız bu toprakların herkese yeteceğini düşünüyor. Bu kan dökülmesine ihtiyaç yoktur” dedi.

Ezanın okunmasının ardından konuklar iftar yemeğinin ardından dağıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.